Следвайте Гласове в Глупаво и абсурдно е да се прави заключението,

...
Следвайте Гласове в Глупаво и абсурдно е да се прави заключението,
Коментари Харесай

Песков: Ние губим много от течовете на Северен поток, докато печалбите на американските компании рязко се увеличават

Следвайте " Гласове " в 
" Глупаво и неуместно е да се прави заключението, че Русия стои зад приключването на газ по газопровода " Северен поток " ", съобщи Кремъл. " Съвсем предвидимо и също по този начин предвидимо неуместно е да се дава публичност на сходни разкази - предвидимо неуместно и неуместно ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, откакто Украйна съобщи, че случаят е " терористична офанзива " от страна на Москва.

От Москва означават, че се следи внезапно нарастване на облагите на американските компании, доставящи газ за Европа.
По време на конферентна връзка с кореспонденти представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че случаят би трябвало да бъде разследван, а периодите за ремонт на развалените тръбопроводи не са ясни.
Европа проверява това, което Германия, Дания и Швеция нарекоха офанзиви, предизвикали огромни приключвания на газ в Балтийско море от два съветски газопровода. Аварията се случва в разгара на енергийния спор сред Русия и Запада.

Запитан за изказванията, че Москва може по някакъв метод да стои зад възможната офанзива, Песков отвърна: " Това е много предвидимо, а също предвидимо неуместно ".
" Това е огромен проблем за нас, тъй като, първо, и двете линии на " Северен поток 2 " са цялостни с газ - цялата система е подготвена да изпомпва газ, а газът е доста безценен... Сега газът излетява във въздуха ", изясни той.
" Преди да имаме каквито и да било искания, би трябвало да изчакаме следствието на аргументите за пробойните, дали е имало гърмеж, или не ", акцентира Песков и добави, че информация за случая може да се чака от Дания и Швеция.
Операторът на газопровода - Nord Stream AG, заяви през вчерашния ден, че три от четирите офшорни линии на " Северен поток " са претърпели " невиждани " вреди за един ден. Никой от тръбопроводите на " Северен поток " не е доставял газ досега на случая.
При " Северен поток 1 " беше регистриран забележителен спад на налягането, породен от приключването на газ по двете линии на газопровода, до момента в който при " Северен поток 2 " бе открит внезапен спад на налягането в линия А.
По-рано през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приписа течовете от газопроводите " Северен поток " на актове на бойкот.
Ден по-рано немски публични лица също позволиха, че актът е бил тенденциозен.
От своя страна, Москва съобщи, че версията за бойкот не може да бъде изключена, до момента в който не бъде извършено в допълнение следствие.
Днес и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че течовете от " Северен поток " са породени от бойкот и предизвести за " най-силния вероятен отговор ", в случай че дейната европейска енергийна инфраструктура бъде атакувана.
Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел пък уточни, че блокът ще ускори отбраната на своята енергийна инфраструктура след случаите.
Вчера държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън съобщи, че приключването на газ от газопровода " Северен поток 2 " не би трябвало да има доста влияние върху енергийната резистентност на Европа и добави, че ще е в действителност неприятно, в случай че следствието откри офанзива.
 
Източници: NOVA TV, news.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР